Referenties voor IQ-onderzoek bij test4kids

” Ik, mijn man en Rishana zijn heel erg blij dat we een intelligentieonderzoek bij test4kids hebben laten uitvoeren.
Door het voorlopig advies in groep 7 ben ik als moeder gaan twijfelen over het advies. Als moeder weet je hoe je kind in elkaar zit. In groep 8 heeft Rishana een flinke sprong gemaakt en goede toetsresultaten behaald, maar het advies bleef gelijk en te laag naar ons idee. Toen hebben we Floor van Test4kids ingeschakeld.
Floor kwam voor de testafname een ochtend bij ons thuis. Aan de keukentafel hebben zij en Rishana urenlang gewerkt. Ik mocht als moeder in de huiskamer blijven wat ik heel bijzonder vond.
Hierdoor heb ik de test afname helemaal mee kunnen maken.  Ik zag een kind aan het werk dat helemaal meeging met de testleider in de opdrachten, het niveau heel goed aan kon en zich heel erg goed en lang kon concentreren. Ik stond helemaal perplex! Mijn twijfels over het advies waren dus terecht. Hier was een intelligent kind aan het werk! Rishana zelf vond het erg leuk om de testen te doen. Ze zag zelf in dat het heel goed ging en is trots op zichzelf.

Dankzij het intelligentieonderzoek heeft school het advies naar boven toe bijgesteld. Rishana gaat nu naar eeen HAVO/VWO brugklas en gaat tweetalig onderwijs volgen omdat uit de test blijkt dat ze talig erg intelligent is en uitdaging nodig heeft.
Rishana is erg gelukkig met de uitslag van het onderzoek en verheugt zich op het tweetalig onderwijs op de middelbare!

Als een ouder twijfelt aan een advies van school zouden wij zeker Test4kids aanraden.. Floor is heel leuk in de omgang met kinderen en ook in haar benadering. Ze biedt een luisterend oor naar kinderen.

We zijn test4kids erg dankbaar voor het goede onderzoek. En nu wij als ouders weten dat Rishana van uitdagingen houdt en dat dit in haar voordeel is. We zijn erg bij dat ze in een brugklas HAVO / VWO terecht komt nu in plaats van op het VMBO”.

-Moeder van Rishana, 11 jaar-

“Wij hebben een tweeling van 8 jaar oud. Onze jongens komen niet mee op school, terwijl ze wel heel intelligent overkomen. Reden voor de school om een intelligentietest voor te stellen. Wij waren het er helemaal mee eens, aangezien wij hun leerachterstand ondanks extra aandacht op school niet zagen afnemen.

Aangezien wij heel gevoelige kinderen hebben, wilden wij zelf iemand zoeken die de testen bij de jongens zou afnemen. Wij wilden iemand bij wie ze zich op hun gemak zouden voelen en die echt de tijd voor hen zou nemen. Iemand die het hele kind ziet en verder kijkt dan alleen het intelligentieprofiel.

De directeur van de school begreep dit en stelde voor Floor van Test4Kids te bellen. Hij had een goede ervaring met haar werkwijze. Meteen tijdens het eerste telefonische gesprek, kreeg ik een heel goed gevoel bij Floor.

Onze jongens waren uiteraard niet erg blij dat ze getest moesten worden. Floor heeft daarom voorgesteld de jongens eerst te ontmoeten, zodat zij met haar kennis konden maken. Zij heeft de jongens er helemaal in vrijgelaten hoe en waar de eerste kennismaking plaats zou vinden. Tijdens de ontmoeting heeft zij de jongens de regie gegeven over hoe zij haar wilden leren kennen (ze wilden een hardloopwedstrijd met haar doen!). Uiteindelijk hebben de jongens zelf besloten dat ze de testen thuis wilden doen. Dit heeft hen erg op hun gemak gesteld.

Ik denk Floor door haar werkwijze het best haalbare resultaat uit onze kinderen heeft weten te halen. Floor werkt zeer grondig en haar rapporten zijn uitgebreid en duidelijk. Ze is zeer begaan en echt heel goed met kinderen!
Naar aanleiding van haar rapportage en advies hebben we verdere stappen kunnen ondernemen om onze kinderen te helpen” -Karin Berkhout, moeder van tweeling, 8 jaar-

“De testochtend was zorgvuldig voorbereid en Floor heeft ons en onze zoon nauwkeurig verteld wat hem te wachten stond. Zij zocht direct verbinding met hem en voelde hem goed aan. Het is knap hoe zij van zo’n serieuze test zoiets lichts kan maken. Bedankt voor de heldere rapportage en tips.” 
– C. de Bruijn, moeder van Thijmen, 9 jaar –

Brief Melle “Beste Floor,

Heel erg blij dat ik de beslissing heb genomen om onze zoon te laten testen en onderzoeken bij Test4kids.
Door de resultaten te delen met een intern begeleider van school hebben wij meer inzicht gekregen waarmee ons kind kan uitgedaagd worden. Hij krijgt nu Engelse les en uitdagende rekenmaterie waar hij met veel plezier aan werkt. Ook wij als ouders hebben meer inzicht gekregen op welk niveau wij onze zoon kunnen prikkelen en hem daarbij te steunen.
Ook de WISC test zelf vond mijn zoon helemaal geweldig, een goede klik met Floor,  en hij wilde niet meer stoppen.
We zijn test4kids erg dankbaar voor de inzichten en informatie die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen. Melle is daar uitstekend mee geholpen!
-Mevrouw Kolenberg, moeder van Melle” (10)-

 

Melle, 10 jaar

 

 

Mijn ervaring met Test4kids is heel goed. Wij hadden discussie met de school over het VO-schooladvies en hebben samen met de school besloten om extern hulp te vragen. Uiteindelijk kwamen wij bij Test4kids. Wij zijn in gesprek gegaan met Test4kids. Wij werden goed geïnformeerd over de test.

Na de test WISC III is door Test4kids een schooladvies uitgebracht. Het adviesrapport was voor mij prima opgebouwd, acceptabel en zeer positief.  Het Schooladvies wat door Test4kids is uitgebracht is tevens behaald bij de eindtoets, wat voor mij een bevestiging is dat deze test welke door Test4kids prima is. Tevens wordt ook een advies uitgebracht hoe je met het kind moet omgaan, stimuleren en motiveren.
Het kind vond de test heel leuk en zelfs leuker dan de lessen in de klas. Aanvankelijk waren wij onbekend met deze testmethode. Na in gesprek te gaan met Test4kids en na het lezen van een paar documenten, waren wij achteraf blij dat dit bestaat. Tevens raad ik ieder ouder aan om op een vroeg stadium deze test te laten doen door Test4kids. Wij waren nl een beetje laat om deze test te laten doen.
De school Juf/meester hebben weinig tijd voor het kind en/of hebben wellicht geen knowhow om het kind te beoordelen.  Tegenwoordig gaat juf/meester het kind beoordelen welke hij/zij moet gaan volgen c.q. VO-schooladvies. Bij een verkeerde beoordeling of onderschatten van het kind, kan de toekomst van het kind verpesten. Zelf denk ik dat sommige onervaren juf/meester het niveau niet hebben om het kind te beoordelen.
Wij zijn zeer blij met Test4kids: kundig en professionele resultaten.
– Anoniem ouder van jongen, 12 jaar –